Uit de praktijk

Anderen over hun samenwerking met John Hopmans:

Horacio Wilcke, Stichting Jobstap

“Jobstap werkt al jarenlang en met veel plezier samen met John Hopmans op het gebied van jobccoaching, re-integratietrajecten en kennisuitwisseling. John heeft als arbeidsdeskundige/trajectbegeleider veel kennis op gebied van wet en regelgeving. Daarnaast heeft hij een groot netwerk en ervaring met verschillende doelgroepen vanuit o.a. de Wajong en het doelgroepregister. In de samenwerking onderscheidt John zich door zijn betrokken, accurate, professionele en analytische stijl van werken. John is een specialist bij complexe vraagstukken op het gebied van re-integratie.”

Horacio Wilcke is Arbeidscoach bij Stichting Jobstap. Jobstap begeleidt jongeren (Wajongeren) met een arbeidsbeperking en/of grotere afstand tot de arbeidsmarkt.

Jobstap en John Hopmans

 

Raymond Laenen, Re-Spect

“Al sinds 2005 werk ik met John samen in verschillende projecten in opdracht van de gemeente Eindhoven,
’s Hertogenbosch, Barendrecht en kleinere gemeenten. Ik trek graag samen met hem op vanwege zijn betrouwbaarheid, gedegen werkwijze en plezierige persoonlijkheid. De projecten die we deden zijn zonder uitzondering positief geëvalueerd.”

Raymond Laenen, eigenaar Re-Spect & compagnon Loonwaarde-expertise BV, het landelijk netwerk van arbeidsdeskundigen waar John Hopmans ook bij aangesloten is.

Samenwerkingen met John Hopmans - Raymond Laenen

 

Kevin volgde een IRO traject

“Ik ken John Hopmans inmiddels al bijna 3 jaar. Toen ik hem leerde kennen, wist ik wel wat ik wilde. Ik wilde graag in de metaal gaan werken. Ik wist echter niet of dat nog kon. Ik was namelijk al 2 keer aan een metaalopleiding begonnen, maar om diverse redenen ook mee gestopt.
John gaf mij weer het vertrouwen om het nog een keer te proberen, maar dan wel in de juiste stapjes en het juiste tempo. Hij heeft mij vanaf het begin gestimuleerd en geholpen met de opleiding Constructiewerker niveau 2. Soms was ik wat eigenwijs en schakelde ik hem wat laat in. John hielp mij dan toch iedere keer weer op de rit. Ik heb ook van hem geleerd om mensen beter te vertrouwen en op tijd hulp in te roepen.
Ik heb nu een betaalde baan bij CS Metaal, waar ik aan een machine sta, waarop ik kan draaien en frezen. Ik weet dat ik nog veel moet leren en wil dan ook graag in de toekomst verder gaan met leren. Maar eerst moet ik me zelf bij CS Metaal bewijzen en ben daar dan ook volop mee bezig. John heeft voor mij ook een goede jobcoach (Horacio Wilcke van Jobstap) geregeld, die regelmatig op bezoek komt.”

Kevin volgde een geslaagd re-integratietraject (IRO: Individuele Re-integratie Overeenkomst) bij John Hopmans. Tijdens het traject kreeg Kevin een betaalde baan aangeboden.

Praktijkverhalen Kevin

 

Claudia, Daalkracht advies

“Vanaf begin 2004 ken ik John Hopmans. Zeker in de 1e jaren van onze samenwerking heb ik intensief contact met hem gehad in het kader van re-integratieactiviteiten voor mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt. John heeft zich altijd met veel enthousiasme ingezet en doet dit nog steeds. Zijn positieve en doelgerichte werkwijze stelt mensen in
staat om te werken aan hun toekomst. In plaats van zich te richten op de beperkingen, onderzoekt hij welke mogelijkheden er zijn. Daarnaast ervaar ik John als een prettig en open mens om mee samen te werken.”

Claudia van Daal, gecertificeerd register arbeidsdeskundige en eigenaar Daalkracht advies

Praktijkverhaal van Claudia van Daal John Hopmans