Nieuws

13-03-2024

Klanttevredenheidsonderzoek 2023

Veldwerk Optimaal heeft (net als in 2021) het onderzoek voor mij uitgevoerd.

Voor het jaar 2023 hebben mijn klanten mij het: gemiddelde beoordelingscijfer een 8 gegeven.

Wil je in traject komen bij mij, bel me gerust en we zullen eerst rustig kennismaken.


22-01-2024

Goede doel 2024

In 2024 heb ik aan Serious request bijgedragen in het kader van ALS onderzoek.


15-03-2023

Klanttevredenheidsonderzoek 2022

Veldwerk Optimaal heeft (net als in 2021) het onderzoek voor mij uitgevoerd. Voor het jaar 2022 hebben mijn klanten mij het: gemiddelde beoordelingscijfer een 8,5 gegeven.

Ik blijf dan ook doorgaan op de wijze van werken, waarbij ik meewerk en de droom van een persoon koppel aan empathie, kennis van zaken en beleving.


10-01-2023

Sponsoring in 2023

In 2023 heb ik Quiet Community Nijmegen een donatie gegeven, zodat zij zich kunnen inzetten voor mensen in armoede in Nijmegen.17-01-2022

Sponsoring in 2021 en 2022

Ieder jaar geef ik een deel van mijn omzet aan een goed doel. In 2021 was dat het KWF. In 2022 heb ik me gericht op de Vluchtelingen in Lesbos. Kijk voor meer informatie op mijn pagina Registraties en Goede doelen.


11-05-2020

Resultaten re-integratietrajecten voor het UWV Werkbedrijf

Om trajecten te mogen uitvoeren voor het UWV WERKbedrijf word je periodiek vergeleken met de resultaten van de gemiddelde re-integratiebureaus. Dit jaar waren die gemiddelden voor trajecten ‘Werkfit maken’ 66,6 % en haalde Hopmans Re-integratie & Advies een resultaat van 100 % (succesvol afgerond traject). Voor de trajecten ‘Naar Werk’ was het gemiddelde 43,2 % en haalde Hopmans Re-integratie & advies een resultaat van 83 %. Een resultaat waar ik trots op ben!


19-11-2019

Certificering NVvA- Arbeidsdeskundigen

Een terugkerend item, maar wel zo belangrijk! Ik ben voor de komende 4 jaar weer gecertificeerd om mijn mooie vak als Arbeidsdeskundige te mogen uitvoeren. Deze certificering geldt voor de periode van 24-12-2019 tot 24-12-2023.
2-7-2019

Voor de 10e keer op rij het Blik op Werk Keurmerk***!!

Blik-Op-Werk-John-Hopmans_2019

Het keurmerk Blik op Werk 2019 is weer binnen! Wederom blij met mijn 3***(van de 4)!

>Bekijk het hele Blik op Werk rapport van John Hopmans Reintegratie.
 
>Bekijk de video over Blik Op Werk Keumerk:


20-9-2018

Blik op Werk Keurmerk 2018***

Bik op werk keurmerk John Hopmans 2018 - 2019

Het ’tegeltje’ is weer binnen! Ook voor 2019 heb ik het ‘Blik op werk’ keurmerk weer behaald.
Dit Keurmerk loopt tot 1-8-2019. In het afgelopen jaar waren mijn kandidaten zeer tevreden en beloonden mij met een cijfer van 8,3 en 3*** gemiddeld. Uiteraard ga ik in 2018-2019 weer mijn best doen om dit cijfer te evenaren!
Bekijk het hele rapport. 


31-01-2018

Sponsoring & ondersteuning 2017
Ben jij de volgende in 2018?

Ik geloof in de kracht van positieve ondersteuning en heb daarom ook in 2017 weer diverse mensen geholpen om een stukje ‘verder te komen’. Door ondersteuning te geven in het regelen en sponsoren van zaken als loopschoenen, een (gebruikte) laptop of de rekening van een id-kaart. Deze giften en zelfs alleen al het regelwerk op me nemen, kan betrokkene personen een zetje geven in de goede richting van verder komen in het leven of werk.

Daarnaast heb ik in 2017 ook aan echte sponsoring meegewerkt.

1. Voor restaurant HELDEN.

Restaurant Helden Nijmegen


Ik heb voor HELDEN gekozen omdat ze zelf over hun missie schrijven: ‘Wij hebben voor de naam HELDEN gekozen omdat wij werken met jongeren die wij een nieuwe kans willen geven, en dat zijn de échte helden. Met deze groep jongeren staan wij straks voor u klaar om u te verwelkomen onder leiding van Job Vos. Van een soep, salade of lunch van enkele euro’s tot de meest culinaire hoogstandjes die bereid worden door ex-Michelin ster chef-kok Frans Leenders.’

HELDEN heeft ook enkele van mijn ‘Helden’ opgevangen en hen een nieuwe kans gegeven door ze mee te laten werken in het restaurant. >>Lees meer over HELDEN

senioren sport

2. Voor UNION voetbaltoernooi voor senioren 

Mijn drive om dit toernooi te sponsoren? Ik vind dat je zo lang als mogelijk – moet blijven sporten. Op zaterdag 16 december 2017 was dit bij het ‘2e beste stuurlui 7×7 Wintertoernooi 40 +’ vanuit en bij voetbalvereniging UNION. De daarvoor uitgereikte prijzen zijn door Hopmans re-integratie & advies gesponsord. >>Lees meer over UNION

Wil je ook in aanmerking komen voor een sponsoring en/of bijdrage in een project of studie binnen mijn werkveld? Mail of bel me gerust met ideeën! >>Lees ook welke andere projecten ik de afgelopen jaren gesteund heb.


2-11-2017

Loonwaardemeting Matchcare

Matchcare

Afgelopen maanden heb ik de opleiding ‘Loonwaardemeting Matchcare’ gevolgd en ben ik bevoegd om ook via deze methodiek metingen te verrichten.

Matchcare is een krachtig instrument om de hoogte van de loonkostensubsidie of loondispensatie vast te stellen. Naast een accuraat percentage levert het direct een beeld van de ontwikkelmogelijkheden van de werknemer.

Matchcare is voor mij een van de drie instrumenten die ik inzet bij een loonwaardemeting. >>>Lees meer over Matchcare en de andere 2 meetopties.


18-10-2017

Bik op werk 2017***
Blik Op Werk John Hopmans 2017

Altijd weer even een spannend moment: het jaarlijkse Blik op Werk Keurmerk. Voor het 8e jaar op rij heb ik het Keurmerk weer mogen ontvangen. Dit jaar wederom met drie *** (van de vier sterren). Lees het hele rapport in 6 overzichtelijke en snelle stappen op de site van Blik op werk.


14-9-2017

Autisme vakdag 2017

Autisme vakdag 2017

Omdat ik regelmatig met cliënten werk die een vorm van autisme hebben, heb ik afgelopen 14 september de Autisme-vakdag bijgewoond. Deze vakdag wordt jaarlijks georganiseerd door ‘Autismepunt’. Het was een mooie opleidingsdag vol eye-openers.

Leefwereld van autisten
In een actieve sfeer werd je door docenten van Autismepunt meegenomen in de leefwereld van de autisten. Theorie werd prettig afgewisseld met de praktijk. De theorie werd klassikaal via informatie en feedback de kennis van en over autisme opgevijzeld. De praktijk werd door filmpjes, maar zeker ook door  >>Lees verder


13-1-2017

Congres: DE PARTICIPATIEWET i.s.m. De Driestroom en LUX Congres

Congres Participatiewet. Driestroom & LUX Nijmegen

Praktische training Jobcarving & Jobcreation
In een prettige ambiance van arthouse en debatcentrum LUX heb ik afgelopen 14 december 2016 aan een congres over de Participatiewet deelgenomen. Het prettige was dat het een mooie mix was van kandidaten, werkgevers, professionals en wetenschappers uit de regio. De dag was afwisselend en ging van toneel naar casussen en van daaruit naar een wetenschappelijk onderzoek en een korte en praktische training Jobcarving & Jobcreation**.

Doordat het aantal aanwezigen niet groter dan 100 personen was, kwam er een
prettige en open dialoog op gang. Hierdoor begrepen alle partijen elkaar
beter. >>>Lees verder


23-12-2016

Start nieuwe groep Motivatieboksen
(inschrijven tot 10-1-2017)

Motivatieboksen John Hopmans

Op maandag 16-1-2017 start er weer een nieuwe groep met Motivatieboksen.

Motivatieboksen is een combinatie van kickboksen en persoonlijke begeleiding. Zeg maar een mentale en fysieke weerbaarheidstraining. Op een leuke en sportieve manier leren deelnemers hun eigen kwaliteiten, talenten en krachten kennen. Je kunt namelijk veel meer dan je zelf denkt!

De cursus wordt gegeven door: IkBenIkDoe

Startdatum: maandag 16-1-2017
Tijd: 10.15 uur
Waar: Nijmegen (exacte locatie volgt nog)
Wat: 10 groepsbijeenkomsten
Hoe vaak: 1 x per week 1,5 uur
Maximaal: 8 deelnemers per groep

Interesse?

Bel of mail John Hopmans
>>Lees verder


2-11-2016

Sponsoring ArtEZ studenten Fashion Design (MODE)
Mensen verder helpen met hun droom

ArtEZ Fashion Design

Vanuit mijn werk en de mensen die ik begeleid, ervaar ik elke keer weer hoe belangrijk het is om mensen te stimuleren in het realiseren van hun wensen en dromen. Of dit nu om een passende baan of ‘gewoon’ verder komen in het leven gaat. Voor mij een reden om met enige regelmaat mensen en projecten te steunen die een relatie met mijn werk(veld) hebben.

Vak leren
Zo heb ik onlangs een groep studenten aan het derde jaar Fashion Design (Mode) van ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten geholpen met een financiële bijdrage. Met de bijdrage wil ik hen ondersteunen in het realiseren van een eigenzinnige en vooruitstrevende collectie voor de Amsterdam Fashion Week van januari 2017. Ik heb hiervoor gekozen omdat dit een groep studenten verder helpt met hun droom. In dit geval een vak leren en zich presenteren in de prachtige Modewereld. In januari meer over dit project!

Ook in aanmerking komen voor een sponsoring en/of bijdrage in een project of studie binnen mijn werkveld?
Mail of bel me gerust met ideeën! Lees meer over andere projecten die ik gesteund heb.


26-10-2016

Blik op Werk Keurmerk 2016:
8,4***!

Blik op werk John Hopmans

Ook dit jaar zijn mijn activiteiten weer met een mooi resultaat door het keurmerk Blik op werk ‘bekroond’. Met de waardering en rapportcijfer van 8,4 met drie*** (van de vier sterren) kijk ik met tevredenheid terug op het afgelopen jaar.

Lees het hele rapport in 6 overzichtelijke en snelle stappen op de site van Blik op werk.


1-9-2017

Vergroot uw werkkans met de Scholingsvouchers van het UWV!

Scholingsvouchers werkzoekenden (& 50+)

Scholingsvoucher werkzoekenden UWV

Wilt u uw kansen op werk vergroten met een opleiding, cursus of training? Dan kunt u gebruikmaken van de scholingsvoucher. Dit is een subsidie voor een opleiding die u bij UWV kunt aanvragen.

Er zijn 2 soorten scholingsvouchers:

  • de scholingsvoucher voor werkzoekenden;
  • de scholingsvoucher voor werkzoekende 50-plusser. Let op: Deze kunt u tot 1 oktober 2016! aanvragen. Wees er dus snel bij!

Bent u 50 jaar of ouder en ontvangt u een WW-uitkering? Dan kunt u bekijken welke scholingsvoucher het beste bij uw situatie en wensen past. U kunt ook beide scholingsvouchers aanvragen, maar u kunt ze niet allebei voor dezelfde opleiding gebruiken.

Meer informatie over de scholingsvouchers vindt u op de site van het UWV of bel/mail John Hopmans! 


De wetenschap heeft nog geen concrete oplossingen

Congres ‘Van wetenschap naar werk – Wat willen werkgevers?’

‘Van wetenschap naar werk

Gisteren heb ik deelgenomen aan het congres: ‘Van wetenschap naar werk – Wat willen werkgevers?’. Het was het tweede Congres Kennisplatform Werk en Inkomen. Het ging in dit congres om de vraag naar arbeid: wat hebben werkgevers nodig om werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt aan te nemen? Hoe selecteren zij de voor hen juiste kandidaten en hoe daarop in te spelen? Wanneer werken proefplaatsingen, loonkostensubsidie en doorverwijzing naar uitzendbureaus en wanneer niet? Wat zijn de factoren voor een goede matching en hoe sluiten we de kloof tussen vacature-eisen en arbeidsmogelijkheden van werknemers? Het congres werd plenair afgesloten door staatsecretaris Jetta Klijnsma en Tof Thissen, algemeen directeur UWV WERKbedrijf.

Mijn conclusie: een interessant congres maar de wetenschap heeft helaas ook nog geen concrete oplossingen voor het aansluitingsprobleem. Ik ga ondertussen door op een positieve ingeslagen weg. Via een eigen creatieve werkwijze. Gelukkig lukt het me nog steeds om kandidaten aan werkgevers en naar ieders tevredenheid te matchen!

Meer informatie over het congres: www.kwi-congres.nl 


19-4-2016

Deelname Werkconferentie: ‘Herstellen en meedoen in arbeid’

Congres Werk-en-WRAP

Ik neem vandaag deel aan de werkconferentie ‘Herstellen en meedoen in arbeid’ in d’n Bogerd in Druten. Tijdens de conferentie staan mensen met een psychische kwetsbaarheid centraal. De vraag is hoe we de genoemde ambities (ieder die wil, doet mee) kunnen waarmaken. Hierbij wil men bevorderen dat iedereen die dat wil, kan werken en meedoen in de samenleving. Persoonlijk herstel en (arbeids)participatie zijn daarbij belangrijke uitgangspunten.
Het RIBW Nijmegen & Rivierenland wil samen met cliënten, ervaringsdeskundigen en andere professionals nagaan hoe we dit kunnen waarmaken.

Naast het RIBW Nijmegen & Rivierenland is de organisatie in handen van het Trimbos Instituut en Phrenos kenniscentrum.

Lees meer over de werkconferentie: ‘Herstellen en meedoen in arbeid.’ 


15-1-2016

Start nieuwe groep Motivatieboksen

(inschrijven tot 1-2-2016)

Motivatieboksen John Hopmans

Op maandag 1-2-2016 start er weer een nieuwe groep met Motivatieboksen.

Motivatieboksen is een combinatie van kickboksen en persoonlijke begeleiding. Op een leuke en sportieve manier leren deelnemers hun eigen kwaliteiten, talenten en krachten kennen. Je kunt namelijk veel meer dan je zelf denkt!

Meer informatie  over: Motivatieboksen.

De cursus wordt gegeven door: IkBenIkDoe (onderdeel van House of Boxing Beuningen)

Startdatum: maandag 1-2-2016
Tijd: 11.00 uur
Wat: 10 groepsbijeenkomsten
Hoe vaak: 1 x per week 1,5 uur
Maximaal 8 deelnemers per groep

Interesse? Bel of mail John Hopmans


1-1-2016

Nieuw jaar, nieuwe naam!

Visitekaartje John Hopmans
Visitekaartje in de nieuwe huisstijl

Na 10 jaar met veel plezier onder de naam John Hopmans Arbeidsintegratie te hebben gewerkt, is het tijd voor een nieuwe bedrijfsnaam, huisstijl en website. Niet dat ik veel veranderd ben in die jaren. Wel weer wat ‘wijzer’ en nog steeds met dezelfde empathie om kwetsbare mensen te helpen.

Een nieuwe naam aangezien ik op een breder vlak werkzaam ben en me ontwikkeld heb naar wie ik nu ben. Re-integratie is gaandeweg naar meerdere doelgroepen uitgebreid. Verder verricht ik tegenwoordig ook arbeidsdeskundige onderzoeken en loonwaardemetingen via gevalideerde methoden.
Vandaar mijn nieuwe bedrijfsnaam per 1-1-2016: Hopmans re-integratie & advies


1-9-2015

Blik op Werk Keurmerk 2015 ***8,3!

Ook dit jaar weer met een mooi resultaat door het keurmerk Blik op werk ‘bekroond’. Met de waardering en rapportcijfer van 8,3 en 3*** (van de vier sterren) kijk ik met tevredenheid terug op het afgelopen jaar. Het hele rapport is terug te lezen op: de site van Blik op werk.  

Blik op werk John Hopmans 2015