Over Hopmans

John HopmansRe-integratie en adviesbureau Nijmegen

Hopmans re-integratie & advies, (voorheen onder de naam: John Hopmans arbeidsintegratie) is in 2005 opgericht. John Hopmans is werkzaam in de functie van arbeidsdeskundige en de oprichter van het bedrijf. Ik werk hierbij samen (naar behoefte) met derden (zie partners).

Als arbeidsdeskundige werk ik al meer dan 25 jaar in het vak van ‘het bouwen van bruggen in werksituaties’. In mijn carrière heb ik me veelal gericht op de mensen die hulp nodig hebben in het zoeken van een nieuwe baan en/of daginvulling. Dit kan gaan om langdurig werklozen, mensen met een WAO/WIA of Wajong uitkering, (zieke) werkenden waar geen passende baan meer voor in het bedrijf is of mensen die een nieuwe start willen maken.

Uitdaging van mensen en wetgeving

Het is niet altijd makkelijk om deze groep te helpen, maar voor mij wel dè uitdaging in mijn werk. Door mijn jarenlange ervaring in het werken met deze doelgroep kan ik me goed inleven in deze groep mensen. Naast mijn ervaring heb ik door aanvullende opleidingen en een uitgebreid netwerk, ruime kennis van ziektebeelden en diagnoses. Verder ben ik thuis in de wetten van de sociale zekerheid (denk aan WVP, WAJONG, WAO/WIA). Bij elkaar een voorwaarde om een goed advies of uitvoering op maat te kunnen geven!

De weg naar werk

Hopmans re-integratie & advies kun je daarom omschrijven als de weg naar werk, vanwege:

  • Een persoonlijke, betrokken en servicegerichte aanpak
  • Een respectvolle omgang met alle betrokkenen
  • Een (veelal) motiverende gespreksvoering
  • Een goede kennis van de sociale wetgeving
  • Een servicegericht bedrijf (maatwerk en ontlasting bij formulieren)
  • Een goede samenwerking binnen een uitgebreid netwerk van professionals.

Meer weten of een persoonlijk gesprek aanvragen? Neem dan contact met me op.